Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/clients/client77/web446/web/wp-content/plugins/form-maker/form-maker.php on line 357
Az Év Hallgatója 2014-ben: Gubacsi László
Az Év Hallgatója 2014-ben: Gubacsi László
17863
post-template-default,single,single-post,postid-17863,single-format-standard,nouveau-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Az Év Hallgatója 2014-ben: Gubacsi László

„Tegyél pontot minden i-re és húzz át minden t-t: ez a siker titka!”
Stephen King

A 2013/14-es tanévben a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskola “Az Év Hallgatója” címet kimagasló munkájáért és kreativitásáért Gubacsi Lászlónak adományozta.

Az Év Hallgatója 1 éves LOSZ tagságot nyer.

Gubacsi LászlóA Lakberendezők Országos Szövetsége által kiírt, Az Év Lakberendezője 2014. c. pályázat Pályakezdő kategóriájában a szakmai zsűri döntése alapján III. helyezést ért el

Gubacsi Lászlóval, mint Az Év Hallgatójával Viczán Ágota készített interjút.

.

Körbe ölel a siker, hiszen új lehetőségek nyílnak a munkahelyeden, készül Veled
az Év Hallgatója interjú, egyszóval úgy látszik, hogy amibe belefogsz elismerésre talál!
Hobo egyszer azt mondta, hogy a sikernek ára van és nem titka. Te is így gondolod?

Gubacsi László (G.L.): ­– Úgy gondolom, hogy rendkívül sok mindent megteszek azért, hogy jó munkát adjak ki a kezeim közül. Tisztelem a feladatot és nagy alázattal látok neki, pontosan, precízen, úgy ahogy ezt egy rendes maximalista teszi!

Viczán Ágota (V.Á.): ­– A terveidből látszik, hogy a tervezési folyamat is jól átgondolt munka!
G.L.: – Minden tervezést gondos előkészítés előz meg. Tájékozódom, minden információt begyűjtök – minden újdonság érdekel- és csak ezek után kezdek a feladatnak. Annak ellenére, hogy már az első pillanatoktól kezdve “fejben látom” a teret, komplex módon gondolkodom. Aztán készítem el az alaprajzokat. Számomra a legizgalmasabb része a tervezésnek a térrendezés. Nagyon szeretem a különleges formai megoldásokat, csábítanak a nagyvonalú, attraktív terek. Talán ezért vonzó számomra a közületi tervezés, ahol optimális esetben nem kell megküzdeni a szűk helyekkel, ebből a szempontból kötöttségek nélkül alkothatok.

V.Á.: – Csodásan rajzolsz, gondolom, sokan méltatják a tehetségedet!?
G.L.: – Gyermekkorom óta érdekel a rajz, vonz a művészet, mégis műszaki pályára mentem. Ez – mint minden plusz tudás – segít abban, hogy olyan dolgokat tervezzek, melyeket meg is lehet valósítani. Otthon folyton barkácsoltam valamit, tudom, hogy mi működhet és mi nem. De mindig is ott motoszkált a fejemben az alkotás vágy, így aztán életem egyik fordulóján beiratkoztam a Stílusház Lakberendező iskolába. Itt értő kezekbe kerültem, segítő és motiváló környezetben tanulhattam. Valóban sok dicséretet kaptam, persze én mindig látok hibát a rajzaimban, de azt gondolom, hogy ez így van rendjén. Továbbá úgy látom, hogy a kézi rajz mellett rendkívül fontos, hogy a megrendelőknek igényes, látványos gépi terveket is készítsünk. Számomra első helyen szerepel, hogy a megrendelő tökéletesen elégedett legyen!

V.Á.: – Valóban rendkívül látványos, lendületes formai elemeket használsz. Kinek a munkái ösztönöznek?
G.L.: – A színek alkalmazásában nem vagyok elég merész, de a különleges formák látványa lebilincsel. Nagyon szeretem a világítással kapcsolatos egyedi, kivételes megoldásokat. Vallom, hogy egy jó világítással be lehet rendezni egy teret! Szeretem Zaha Hadid extravagáns, organikus high tech munkáit, de szeretem a kihívásokat, az új feladatokat, így bármely stílusban szívesen tervezek.

V.Á.: ­– Milyen elképzeléseid vannak a jövődről? Mivel lennél elégedett?
G.L.: – Nagyon szeretném magam megmérettetni az „Év Pályakezdő Lakberendezője” pályázaton. Erre tudatosan készülök. De az igazán komoly dédelgetett álmom, az a bútortervezés, kisszériás luxus kategóriában.

Gubacsi László pontot tesz minden i-re és áthúz minden t-t. Ez az Ő „titka”, fűszerezve tehetséggel, szerénységgel és óriási tudásvággyal. Hiszem, hogy még hallunk róla!